diumenge, 25 de març del 2012

Crònica de les XXIII Ter-Cat a Sant Boi de Llobregat

Les XXIII Ter-Cat de Sant Boi de Llobregat han deixat un agradable regust després de la jornada del passat 24 de març: Per un part, el lliurament del I Premi ARC-Catarsi va ser la nota destacada del dia. Aquest premi, co-promogut per l'agrupació ARC (Associació de Relataires en Català) i les Ter-Cat va se creat amb la intenció d'incentivar la imaginació dels participants entorn als gèneres fantàstics.

De la temàtica general (Apocalipsi) en van sorgit 12 contes finalistes que han estat publicats de forma excepcional en dos números de la revista Catarsi, el 7 i el 8. Per l'especial ocasió, la revista ha comptat amb una portada doble, obra d'Antoni Garcés, prolífic il·lustrador especialitat en mons fantàstics i ciència-ficció.



L'acte fou conduït per la Sílvia Romero (Presidenta de l'ARC), menut (Representant de la revista Catarsi) i Montse Mirabent (Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat).


El guanyador d'aquest primer premi ARC-Catarsi ha estat Xavier Domínguez Roig per el seu relat "El llac Checko". Podeu veure una detalladíssima crònica de l'acte en aquest enllaç de la revista digital Lo Cantich



 Entre la resta de finalistes (vegeu la foto de família) es van repartir diplomes i revistes, agraint un cop més la seva participació.


Seguidament es feu el tradicional dinar, en un restaurant proper. Les xerrades i tertúlies de l'hora de menjar van servir per conèixer molta gent nova interessada en les propostes de les Ter-Cat. Però els punts més importants de la vetllada van ser la presentació de Dael I. Demonios del espacio de Jordi M. Gran


 i també de la novel·la Un intrús a l'estany per part del seu autor, Joan Marcé


Només agrair com sempre, la participació de gent que va venir de tot arreu: Des de Girona, Montcada, Viladecans, Besalú, Barcelona, Jorba, Sant Celoni, Comarruga, Cerdanyola, Sabadell i tants d'altres llocs. La propera Ter-cat d'aquí un parell de mesos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada